Harplinge Ridklubbs värderingar

För att på ett bra sätt kunna arbeta mot de mål som syftar till att förverkliga HRK.s verksamhetsidé och visioner, är det viktigt att styrelsen klargör vilka värderingar som den står för. Det är således styrelsens avsikt att bedriva ett målinriktat ledningsarbete som vilar på nedanstående värderingar.

Verksamhet

• Vi ska eftersträva en ridskoleverksamhet enligt Svenska Ridsportförbundets policy.
  • Vi ska bedriva handikappridning.
  • Vi ska vara ett stöd för de ridskoleryttare som vill ta steget över till egen häst.
  • Vi ska bedriva träningsverksamhet utöver ridskolan.
  • Vi ska bedriva en ungdomsverksamhet som ger våra ungdomar en god kunskap om föreningslivet.
  • Vi ska bedriva en efterfrågad tävlingsverksamhet.

Hästhållning

• Vi ska sköta våra hästar enligt de djurskyddsbestämmelser som gäller samt enligt SvRF's rekommendationer om god hästhållning.
  • Vi ska regelbundet vidareutbilda våra hästar.
  • Vi ska anpassa vårt hästbestånd till våra ridskoleelevers behov.

Säkerhet

• Vi skall eftersträva en säkerhet enligt SvRF's rekommendationer.
  • I klubbens utbildning skall ingå kunskap om ordnings- och säkerhetsrutiner samt första hjälpen.

Ridutbildning

• All verksamhet vid vår ridskola skall vara planerad enligt SvRF's riktlinjer "Plan för ridutbildning" och ske under ledning av yrkeskompetent personal.

Ut- och fortbildning

• Alla våra ridinstruktörer skall själva vara aktiva ryttare.
  • Alla våra ridinstruktörer skall ha en pedagogisk utbildning.
  • De ungdomar som är medhjälpare till ridinstruktörer skall gå ULK och utbildas internt i god hästhållning.
  • Skötare till klubbens hästar skall utbildas internt i god hästhållning.
  • Alla som vistas på HRK's anläggning skall ha kännedom om rutiner och säkerhetsregler.
  • Klubben skall ha en egen stab av utbildade tävlingsfunktionärer alla kategorier.

Social verksamhet

• HRK skall i aktiv samverkan med föräldrar verka för att ge våra ungdomar insikt i god etik och moral.
  • HRK skall verka mot rökning, alkohol och droger.
  • HRK skall verka för ett gott kamratskap utan mobbing och våld.

Miljö

• HRK skall arbeta med hänsyn till miljön.

Ekonomi

• HRK skall ha en välplanerad ekonomi med budgetuppföljning vid varje styrelsemöte.

Strategier

• HRK skall ha tydliga kortsiktiga och långsiktiga mål, vad gäller verksamhet, personalutveckling och ekonomi.
  • Vi skall före beslut ta ställning till om detta är i överensstämmelse med vår målsättning.
Uppdaterad: 2012-10-14 12:06
Skribent: Marie Sjöberg

TACK till våra tävlingssponsorer under året!

OC Equestrian

niccohalmstad1982