Hoppa till sidans innehåll

Harplinge Ridklubb 2022

30 JUL 2019 10:14
Information om Harplinge ridklubb och anläggningsfrågan med anledning av klubbad budget i kommunfullmäktige juni 2019
  • Skapad: 30 JUL 2019 10:14

# HARPLINGE RIDKLUBB 2022 – NY ANLÄGGNING

 I år fyller Harplinge ridklubb 40 år och har under alla dessa år haft sin verksamhet på Per Larsgård i Harplinge. Anläggningen i sig är äldre än så och har de senaste åren varit en utmaning både ekonomiskt och vad gäller möjlighet att utveckla verksamheten.

 Under flertalet år har vi haft en kontinuerlig dialog och ett väldigt bra samarbete med kommunen, främst md Teknik och Fritid. De har haft stor förståelse för den utmaning och de svårigheter vi stått inför. Vi har fått väldigt bra stöttning och har tillsammans gått igenom och diskuterat möjligheter. 

 Längs med vägen har kommunen köpt fastigheten som i folkmun kallas för Prästgården i Harplinge och vi blev tidigt tillfrågade om vi trodde att den fastigheten skulle kunna vara ett alternativ som anläggning för Harplinge Ridklubbs verksamhet. Med komplettering av ridhus, ridbana och andra nödvändiga faciliteter så skulle det absolut vara ett bra alternativ då det även skulle ge oss möjlighet att erbjuda en mer komplett ridutbildning då närheten till Plönningeskogen skulle möjliggöra uteritter i större utsträckning. 

 Vi har parallellt tillsammans med kommunen tagit fram en inventering av Per Larsgård och dess renoveringsbehov för att få en ridanläggning som uppfyller dagens krav på stallar, ridhus, underlag m.m. Det skulle innebära väldigt stora kostnader som för oss, som ridklubb på en anläggning vi arrenderar, inte är genomförbart. 

Den 18 juni klubbades alliansens budgetförslag för 2020-2024 under kommunfullmäktigesmöte. Där i finns ett förslag på 11,2 miljoner kronor som skulle möjliggöra en flytt av verksamheten år 2022. Budgetförslaget sträcker sig över hela tidsperioden, men det är endast nästkommande år som är säkert vad gäller investeringar. Fullmäktige kan med andra ord göra andra prioriteringar i juni 2020. Därmed fortsätter vi vårt arbete med att säkerställa Harplinge Ridklubbs utveckling de kommande åren.

Då detta är en fråga som givetvis påverkar alla våra medlemmar i någon utsträckning så kommer vi i och med det att kalla till ett medlemsmöte i september i samband med vårt planerade 40-års jubileum. Där vi tillsammans kommer att prata om Harplinge Ridklubbs framtid. 

Till dess önskar vi er en fortsatt trevlig sommar och hoppas att vi ses i höst!

/HRK Styrelse

via Angelica Bellborg Abrahamsson, ordförande

Skribent: Angelica Abrahamsson
Epost: Adressen Gömd

 Stort tack till våra sponsorer under året. Ni är så värdefulla för vår förening!

 

 

 

 

 

   

 

 

  

 

 

 

 

 

Postadress:
Harplinge RK - Ridsport
Per Lars Gård
30560 Harplinge

Kontakt:
Tel: 03557016
E-post: This is a mailto link

Se all info